Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HuishoudTIP: Laat maar druppelen

De droge lente en zomer nopen mij om zuiniger met kraanwater om te springen. Maar wat zou er dan gebeuren met mijn rij hortensia’s die extra veel water nodig hebben en er toch al zieltogend uitzien?

Ik had nog een oude tuinslang liggen van circa tien meter. Op een stuk stevig hout boorde ik in de slang om de tien centimeter kleine gaatje. Dat deed ik met een dun boortje (3 of 4 mm). De druppelslang bevestigde ik met ducttape op vier  kleine plankjes (klinkers kan ook) want meteen op de grond zullen de gaatjes snel met modder dichtgaan.

De ‘druppelaar’ is vrijwel niet te zien. Als het nodig is, klik ik hem aan de lange moederslang en klaar is Kees. Zo heb ik een zuinige ‘druppelaar’ in droge tijden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren