Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Die rondreis kan hij niet aan

We kunnen niet meer met het vliegtuig op vakantie – het mag wel, maar we willen het risico op besmetting niet lopen – en willen nu de zomer in eigen land doorbrengen. Ik wil graag een huisje huren of een week naar een pension en daar fietsen huren. Maar mijn man heeft iets anders voor ogen: een rondreis met de auto door Nederland, waarbij we telkens in een ander hotelletje of B&B slapen. Lijkt me ook heel leuk, maar zijn rijvaardigheid gaat hard achteruit. Dat wil hij zelf nog niet accepteren…

Maaike

Niets is moeilijker dan iemand die je liefhebt te moeten teleurstellen. De pijn die wij daarmee anderen aandoen, voelen we ook bij onszelf en daar ligt de sleutel om verdrietige mededelingen verzachtend te brengen. Maar het blijft een zware taak. Wat ik mij afvraag, is de oorzaak van het achteruitgaan van zijn rijvaardigheid. Zijn het de ogen, is het het voorbijrazend verkeer dat uw man zenuwachtig maakt of wordt uw man wat vergeetachtig en kan hij daardoor de verkeersregels niet meer goed naleven?

Als u de reden weet, dan kunt u eens kijken of er iets aan te doen is. In het gunstige geval is een betere bril wellicht al de oplossing. Hoe dan ook, het is aan u de taak om dit ter sprake te brengen. Als u dit vanuit liefde doet en aangeeft wat u ervaart tijdens het autorijden, dan wordt het een heel ander gesprek dan dat u alleen maar zegt dat zijn rijvaardigheid tekortschiet voor zo’n grote autoreis. Het is zwaar om toe te geven dat autorijden niet meer gaat. De auto geeft ons vrijheid en dat opgeven is toegeven aan een nieuwe toekomst waarin afhankelijkheid een grote rol zal gaan spelen.

Om die nieuwe werkelijkheid te accepteren, is zoeken naar alternatieven heel belangrijk. U heeft dat alternatief al gevonden: een week lang op eenzelfde plek blijven en de omgeving per fiets ontdekken. Ik stel voor dat u zich al gaat verdiepen in de vele mooie gebieden die ons land rijk is, er drie uitkiest en daar dan ook meteen suggesties bij zet voor hotels, B&B’s en huurhuisjes. Zodoende kunt u beiden na de teleurstelling van ‘het niet meer kunnen’ de focus meteen weer richten op de mooie dingen die nog wel mogelijk zijn.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren