Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Niet te dorstig

Omdat het de laatste jaren erg droog is, gaat men steeds meer planten zoeken die tegen droogte kunnen en die zijn er genoeg. Vrijwel alle grijsbladige vaste planten kunnen goed tegen de droogte. Acanthus spinosus is bijvoorbeeld een vaste plant die droogte doorstaat; hij heeft witte bloemen en wordt ongeveer tachtig centimeter hoog.

Achillea of duizendblad is een sterke plant, die van zon en droogte houdt. Achillea Walter Funcke bloeit met oranjerode bloemen en wordt tachtig centimeter hoog. Anaphalis triplinervis of Siberische edelweis is een grijsbladige plant, die in droge en voedselarme grond uitstekend groeit.

Artemisia of alsem houdt van droge en een beetje kalkrijke grond. Er zijn opgaande, maar ook lage soorten van deze plant en sommige geuren aangenaam. Echinops ritro of kogeldistel houdt van een zonnige standplaats en groeit ook op voedselarme grond. Hij heeft blauwe bolvormige bloemen en wordt goed bezocht door hommels. Ook Nepeta of kattenkruid houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen droogte. Het meest wordt Nepeta Six Hills Giant aangeplant. Nepeta Purrsian Blue (zie de foto) vind ik zelf de mooiste.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren