Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Huis vol Barbies

Armel Rood uit Zwaag is 47 jaar en een fervent verzamelaarster van barbiepoppen. “Ik speelde met de Barbies van mijn oudere zuster en zo is het gekomen. Ik spaar alleen Barbies van de periode 1959 – toen de ponytail verscheen – tot 1976. Tot die datum werden ze nog met de hand gemaakt. Nadien werd het een massa­product en heel commercieel.”

Regelmatig exposeert zij de poppen. Vanaf 1 juli in het oude ambachten en speelgoedmuseum in Terschuur. “Ik heb tussen de 400 en 500 poppen. Ze staan vooral in de woonkamer. Vroeger had ik er een speciale kamer voor, maar toen werd onze dochter geboren en werd dat haar kamer. Ik streef er uiteindelijk naar om alle poppen tot 1972 compleet te krijgen. Ik verzamel ook toebehoren. Via sociale media kom je gauw te weten waar je de poppen kunt kopen. Soms voordelig, soms worden ze voor vele duizenden euro’s aangeboden. Gelukkig is er heel veel informatie waaruit blijkt wanneer een barbiepop gemaakt werd.”

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren