Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Hortensia’s op kleur houden

Het verkleuren van de bloemen van boerenhortensia’s is een bekend verschijnsel; het wordt veroorzaakt door de samenstelling van de grond. Vooral roze en blauwe soorten op kleur houden vraagt enige kennis. Om hortensia’s blauw te krijgen, is het verstandig ze met tuinturf te planten en aluminiumsulfaat toe te voegen aan de grond.

Doe dit in september, het is te koop bij de drogist. Geef ongeveer25 gram per struik en los dit op in water. Witte en rode hortensia’s blijven meestal goed op kleur, hoewel in het najaar altijd enige verkleuring optreedt. Koop witte en rode hortensia’s op naam, deze houden beter hun kleur.

Enkele witte cultivars met schermbloem zijn: Hydrangea macrophylla Libelle, Veitchii en White Wave. Als u een hortensia roze van kleur wilt hebben, moet u hem niet in een zuur milieu zetten, maar juist een beetje mest geven. De zure regen en de hardheid van het water heeft weinig met de kleur te maken. Als u blauwe wilt hebben, dan geen kalk erbij strooien, doe dit wel bij de roze.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren