Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Golden Retrievers en YorkshireTerriër van Rosita: ‘Die kleine is de enige die blaft!’

Qua postuur verdwijnt hij op de foto zowat naast zijn vijf grote vrienden, maar de yorkshireterriër Sparky (4) is toch echt de baas en vaderfiguur van de roedel bij Rosita Putters (50) en haar man, thuis in Hilversum. “Sparky is van jongs af aan met de goldens opgevoed en opgegroeid en is daardoor net zo gezellig en sociaal. Maar Sparky is wel de enige hond die blaft bij ons thuis en hij mag door zijn kleine afmeting als enige op de bank.

Onze goldens Motif (10), Pink (7), River (2), Sisley (3) en Jolene (anderhalf) zijn niet waaks, maar Sparky wel. En hoe! Als het moet, jaagt hij iedereen weg. Dat er zo veel geluid uit zo’n klein hondje kan komen, is voor velen een verrassing.”

Rosita is ook heel blij met haar golden retrievers. En eens per jaar kunnen er bij haar thuis pups worden opgehaald. “Het is de ideale gezinshond. Liever bestaan ze bijna niet. Zelfs als ze op straat agressief worden benaderd door een andere hond, doen ze niks terug. Dat is misschien weleens lastig, maar ook lekker rustig, want met een golden retriever kom je bij het uitlaten nooit in een hondengevecht terecht. Ze reageren gewoon niet op agressie, doen er niet aan mee.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren