Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Eigen museum vol techniek

Herman Mulder is een omnivoor onder de verzamelaars. Hij heeft een privé­museum op een bedrijventerrein in Heerhugowaard. Daar vindt u oude, stationaire motoren, benzine- en petroleumblikken, oude gereedschappen, scheepsmotoren, soldeerbouten, kachels, kooktoestellen, manometers en ga zo maar door.

Maar Herman wil in MAX Magazine met zijn circa honderd druklampen van beroemde merken, zoals Coleman, Tilley, Optimus en Aladdin. Ze zijn vaak wonderschoon van vorm en je kunt ze nog steeds kopen. Mulde: “Een druklamp is geen olielamp, maar een gaslamp met een gloeikous die brandt op benzine of petroleum die onder druk wordt vergast. Ruim veertig jaar geleden kocht ik de eerste toen ik net getrouwd was en we met ons tentje naar het Gardameer gingen. Dan heb je wel een beetje licht nodig.” Zijn favoriete merk is de druklamp van Coleman, het merk dat nog steeds wordt gemaakt. “Mijn vrouw en ik zijn al vier keer in de VS geweest voor een bijeenkomst van verzamelaars van dit merk. Op de site olielampen.wordpress.com vindt u meer over zijn verzamelingen.

Wilt u met uw verzameling ook in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren