Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Mee blijven tellen

Ik heb veel reacties gehad op mijn stukje ‘Dor hout’ in MAX Magazine 20. “Fijn dat er eindelijk op wordt gewezen dat in de media steeds op een negatieve manier aandacht wordt besteed aan ‘de ouderen’”, schreef bijvoorbeeld Marjan van Naarden uit Almere-Poort. “Ik ben 74, goed gezond en actief.

Ik heb zelf het idee dat ik er nog bij hoor, maar krijg steeds vaker te horen dat dat niet zo is. Ik wil gewoon gewaardeerd worden als mens, om wie ik ben. En niet iedere keer in het verdomhoekje gestopt worden. Ik hoor er ook bij!” Nou, me dunkt: mevrouw Van Naarden heeft veertig jaar lesgegeven in het primair onderwijs en was gids op kasteel De Haar. Nu gaat ze als vrijwilliger lesgeven aan jongeren die buiten de boot zijn gevallen en zo weer een kans krijgen in de maatschappij. Fantastisch toch!

Inge Reinders uit Amersfoort roept ouderen op geen slachtofferrol in te nemen. “Wij ouderen voelen ons niet gehoord om verschillende uitspraken van vooral jongere generaties. Deze generatiekloof bestaat al eeuwen. Nu raakt het ons. Natuurlijk, wij waren de generatie van de wederopbouw. Maar het is 2020! Er moet gewerkt worden aan een mooie toekomst voor ons allemaal, daar zijn zij mee bezig. En daar passen wij zeker in. Willen wij mee blijven tellen en niet als dor hout worden weggezet, dan moeten wij meegaan in de tijd. Niet achteroverleunen en klagen, maar de discussie aangaan. Wij moeten laten zien waar wij nog goed in zijn, wat wij doen en wat wij voor elkaar kunnen betekenen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren