Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De bastaard van Theo: ‘Ik leer van Lucky relativeren’

In 2011 haalde voormalig wielerprof en nadien directeur van de Rabobankploeg Theo de Rooij (63) samen met zijn vrouw Marian uit Holten twee bastaard­- hondjes van vijf jaar uit het asiel: Lucky en Tieske. De diertjes hadden al het nodige mee­gemaakt.

“Tieske was redelijk getraumatiseerd en was waarschijnlijk vroeger geslagen, maar uiteindelijk hebben we met liefde en geduld ook haar vertrouwen kunnen winnen.” Helaas overleed Tieske twee jaar geleden op elfjarige leeftijd. Lucky (14) is nog steeds van de partij. “Ik weet nog goed dat wij na het overlijden van Tieske haar lijfje in een kartonnen doos mee naar huis namen om Lucky aan het idee te laten wennen dat zijn maatje er niet meer was. Dan zie je hoe goed honden los kunnen laten.

Lucky ging even naast de doos met de overleden Tieske zitten, rook eraan en liep weer weg. Hetzelfde bij het graf dat we later in de tuin voor Tieske hebben gegraven. Hij keek in het gat, rook even, draaide zich om en liep weg. Ik leer van Lucky om te relativeren in het leven. Wij mensen maken ons veel te druk over bijzaken. Honden doen dat niet. Helemaal Lucky, die leeft echt in het nu en is zo vrolijk dat hij zelfs regelmatig met een glimlach op zijn gezicht rondloopt! Zijn zonnige karaktertje ontstrest en haalt bij mij soms op lastige momentjes de scherpe randjes eraf.” Na zijn carrière in de wielersport is Theo zich onder meer gaan toeleggen op het schrijven van boeken. In de laatste titel ‘Theologiek’, een bundeling van zijn columns, licht hij zijn eigenzinnige kijk op het leven toe.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren