Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Haan presenteert zich

Jan Haan (62) uit Ten Boer in Noordoost-Groningen verzamelt presentatiegidsen van amateur- en betaalde voetbalclubs.

Hij legt uit: “Heel veel verenigingen geven elk jaar zo’n gids uit met allerlei adresgegevens, de samenstelling van een aantal elftallen, de sponsoren, de speciale evenementen, de geschiedenis en andere gegevens. Ik begon tien jaar geleden met deze verzameling toen ik elftalleider was van onze plaatselijke voetbalvereniging Omlandia. Wij gaven toen ook voor het eerst zo’n gids uit.” Haan, in het dagelijks leven monteur van kunststofkozijnen, heeft nog een lange weg te gaan. “Ik heb presentatiegidsen van vijftien profclubs en van circa 300 amateurverenigingen, maar er zijn 3.000 voetbalverenigingen.

Overigens geeft niet elke club zo’n gids uit.” Hij schrijft de verenigingen aan of mailt ze, maar krijgt lang niet altijd antwoord. Ook gaat hij vaak met zijn voetballende zoon mee naar clubs toe en niet zelden ligt er een gids in de kantine of bestuurskamer. “Er zijn ook diverse vrienden die voor mij verzamelen, zoals een collega die grensrechter is en elk weekend wel ergens komt.” Ook met uw verzameling in MAX Magazine?

Mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren