Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Genieten van ouder worden

Ruim de helft van de 55-plussers in Nederland zegt te genieten van het ouder worden en minder dan één op de tien voelt zich oud. Bijna zestig procent zegt nu even gelukkig te zijn als op 25-jarige leeftijd.

Een kwart voelt zich nu zelfs gelukkiger. Meer dan de helft geniet van het ouder worden. Dat blijkt een enquête van het CBS onder 3.800 55-plussers.

In vergelijking met twintig jaar geleden is de groep 55-65 jaar gelukkiger geworden. Bij 65-plussers bleef het percentage gelijk. In de groep ‘jonge ouderen’ van nu werken vrouwen vaker, waardoor er meer te besteden is. Ook hebben 55- tot 65-jarigen nu gemiddeld een betere gezondheid en een hoger onderwijsniveau.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren