Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een tuin vol visite

Sinds 1975 zou het Eurovisie Songfestival dit jaar eindelijk weer in Nederland plaatsvinden. Rotterdam Ahoy was voorbereid op dé grote finale van de populaire liedjeswedstrijd op 16 mei. Rondom het Songfestival stond de agenda van Lenny Kuhr helemaal volgepland met optredens. Sinds zij in 1969 het Songfestival won, wordt haar muziek nog vaak gedraaid en is zij een graag geziene artiest. Maar helaas heeft het coronavirus ook hier roet in het eten gegooid en ziet deze periode er heel anders voor haar uit. Zingen in een vol theater zit er voorlopig niet in, maar omdat Lenny zich het lot van ‘opgesloten’ ouderen in verzorgingshuizen zeer aantrekt, was zij graag bereid om de bewoners van het Ben Oude NijHuis in Overschie een muzikale middag te bezorgen.

Muziek als troost
“Ik vind het zó erg dat deze mensen allemaal geen bezoek meer mogen ontvangen”, aldus Lenny. “We zijn in absurde tijden terechtgekomen, ik vind het vreselijk naar dat jullie al zo lang jullie familie niet hebben gezien”, spreekt Lenny zichtbaar ontdaan de bewoners toe. “Mijn vader heeft in de laatste jaren van zijn leven in een verzorgingshuis gewoond en hij keek altijd zo uit naar ons bezoek. Dat betekende alles voor hem. Stel je voor dat hij er nu in deze tijd nog had gezeten. Ik weet niet wat ik had gedaan, hem ontvoerd geloof ik… Dat mag natuurlijk niet, maar zó erg vind ik het voor deze mensen.”
Hopelijk kan Lenny Kuhr volgend jaar gewoon weer volop spelen met haar muzikanten: “Muziek vindt altijd een weg om zich te uiten!”

Genieten met een glimlach
De bewoners hebben zichtbaar genoten van het buitenoptreden. De mooiste luisterliedjes zijn de revue gepasseerd en natuurlijk werd de middag afgesloten met ‘Visite’ en ‘De Troubadour’. Ook het personeel denkt met een warm gevoel terug aan deze middag. Zij hebben vooral de bewoners weer met een glimlach op het gezicht zien genieten.

Contact binnen handbereik
Maar ook al biedt muziek nog zo veel troost, er gaat niets boven fysiek contact als een dierbare een hand op de schouder nodig heeft. Helaas is het voor de bewoners nog niet toegestaan om bezoek te ontvangen, ook al worden de strenge maatregelen in de maatschappij weer langzaamaan versoepeld. Gelukkig beschikt ook het Ben Oude NijHuis sinds 8 mei over een praathuisje op het terrein. Hier hebben de bewoners en hun familie de gelegenheid om elkaar op een rustige en veilige manier te kunnen
ontmoeten. Vaak zien zij elkaar pas na weken weer in levenden lijve. Het is nog geen fysiek contact, maar toch een stukje troost binnen handbereik.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren