Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Column van Jan: ‘Dor hout’

Samen met Manon Vanderkaa van ouderenbond KBO-PCOB en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie doe ik een dringend appèl om tijdens de coronacrisis geen keuzes te maken waarbij ouderen tweederangsburgers worden. In de komende periode van herstel en heropening mag niemand worden voorgetrokken en niemand worden afgeschreven.

De saamhorigheid en solidariteit van de eerste fase van deze crisis is onder druk komen te staan. Er klinken steeds vaker pijnlijke woorden over senioren. Voor de één zijn kwetsbare ouderen ‘dor hout’ dat door het coronavirus wordt gekapt. Anderen houden het iets beschaafder en pleiten voor een 60-min-samenleving en leeftijdsgrenzen bij het heropenen van de horeca. Nog even en onze ouderen zijn het blok aan het been van de rest van de samenleving. Een huiveringwekkende en onaanvaardbare gedachte.

In deze coronacrisis laten we niemand in de steek en hoort iedereen – ongeacht leeftijd – er helemaal bij. Ouderen zijn van wezenlijk belang in onze samenleving. Zij zijn van onschatbare waarde en dragen elke dag bij. Juist nu hebben we saamhorigheid en solidariteit tussen de generaties nodig, pas dan komen we sterker uit deze crisis. Wij roepen iedereen die zich in het maatschappelijke en politieke debat mengt op om zich ook uit te spreken: geen wederopbouw zonder de mensen die dit land hebben opgebouwd! Op maxvandaag.nl staat de volledige tekst van ons manifest.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren