Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Die verdient nu echt een bloemetje!

Onlangs plaatsten we een oproep: wie wilt u bedanken voor de fantastische hulp die u heeft gekregen in deze moeilijke tijd? De redactie werd overstelpt met hartverwarmende en ontroerende reacties. Eens te meer werd duidelijk: we staan voor elkaar klaar als het eropaan komt. Alle toppers op deze pagina’s krijgen van MAX Magazine een fraai boeket thuisbezorgd en staan symbool voor iedereen die nu steun biedt aan een ander!

‘Het zonnetje van Mirella straalt nu meer dan ooit’
Mijn vriendin Mirella Dohmen uit Heerlen is zoals zij het noemt een ‘muziektrein’ begonnen en regelt met verschillende zangers een muzikaal optreden bij zowat alle verpleeghuizen en andere instellingen in Zuid-Limburg. Volgens mij zit ze al over de tweehonderd optredens. Het begon met een serenade die ze bracht aan haar moeder die ze niet meer kon bezoeken in het verpleeghuis. Daar is het idee geboren om het ‘overal’ te doen. Ze post veel op haar Facebook-pagina: Mirellaslevensvitamientjes. Nooit van tevoren, omdat anders de toeloop te groot kan worden, maar wel achteraf. Mirella is altijd al een zonnetje en deze tijd straalt ze meer warmte dan ooit uit.

Monique Jans uit Valkenburg

‘Waar zou ik zijn zonder mijn zoon en z’n gezin?’
Ik zou graag mijn zoon Wilfred en zijn vrouw Dianne een bloemetje gunnen. Mijn vrouw Annie is al enkele jaren opgenomen in een verzorgingshuis. Zij beiden, en ook hun twee zonen, doen zó veel voor hun moeder en oma. Maar ook voor mij doen ze heel veel. Ze hebben gezorgd dat ik met mijn vrouw kan Facetimen. Wat heel fijn is in deze tijd, want ik mag niet op bezoek bij mijn vrouw. Ze zijn heel erg bezorgd; elke dag bellen ze mij op, bang dat ik ook corona krijg. En ook bellen ze, net als hun kinderen, vaak naar hun moeder via Facetime. Mijn vrouw en ik zijn heel gelukkig dat wij zo’n fijne en goede zoon, schoondochter en kleinkinderen hebben.

Theo Hurkx uit Sint Oederode

‘Maria is met haar 81 jaar de motor’
Volgens mij komt Maria Deen uit Purmerend dubbel en dwars voor een bloemetje in aanmerking. Maria heeft enige jaren geleden samen met anderen vanuit verzorgingshuis Molentocht Zorgcirkel in Purmerend de Stichting Mee Doen opgericht. Het doel is oudere en gehandicapte mensen die weinig de deur meer uitkomen, in de gelegenheid stellen om mee te doen aan een dagreisje. Ook mensen in een rolstoel kunnen mee, want ze heeft het voor elkaar gekregen een nieuwe, speciale bus aan te schaffen. Eenmaal per maand ontvangen we in onze flat een A4-tje in de brievenbus met de dagreisjes waaruit we kunnen kiezen. Kortgeleden ben ik nog meegeweest naar een high tea bij Van der Valk in Katwoude, met meer dan twintig deelnemers, een succes! Meerdere speciale busjes doen mee met vrijwilligers, ook de chauffeurs. Eigenlijk zou de hele Stichting in het zonnetje moeten worden gezet, want het is een hele bedoening hoor. Maar Maria is de ‘motor’ van dit alles. Op Eerste Paasdag werden we verrast met een mooie bos bloemen en op Tweede Paasdag een lunchpakket in een mooie doos met van alles erin. Beide dagen nam zij actief deel aan het uitdelen. Wel op afstand uiteraard. Ze is 81 jaar! En het is zó’n lieverd!

 Gretha Waterlander uit Purmerend

‘Toen Theo overleed aan corona was ze er’
Op 26 maart is mijn man Theo overleden aan corona. Mijn dochter Marina was er in die moeilijke uren en heeft geholpen met het organiseren van de crematie. Ik had zo veel verdriet; meer dan zestig jaar waren we getrouwd. Marina was ook verdrietig, net zoals de andere twee kinderen. Acht broers en zussen had Theo; ze konden mij niet troosten en hun broer niet zien, wat een ellende. Mijn dochter Marina is nu weer naar huis in Amersfoort, naar haar man. Theo was 85 jaar, een mooie leeftijd, maar ik had hem zo graag nog een tijd bij ons gehouden. Hij heeft mij verwend en was een lieve vader en opa. Maar wat ben ik mijn dochter dankbaar voor haar hulp in die moeilijke tijd.

Mien van Alphen

‘Zo’n fantastische actie, dat verwacht je niet’
Mijn man (81) en ik (77) werden gebeld door de woningbouwvereniging Stadgenoot Amsterdam, waar wij van huren. De dame aan de telefoon vroeg of het goed met ons ging. Of we genoeg hulp hadden en of we contacten buiten de deur hebben via telefoon of anderszins. Ze vroeg me ook nummers op te schrijven van hulpinstanties als alles in de toekomst zou veranderen. Zo’n troost en een echt geïnteresseerd gesprek. Ik noemde nog twee andere bewoners die alleen zijn, maar die had ze al gebeld. Ik vind dit een fantastische actie die je eigenlijk van een woningbouwvereniging niet verwacht. Dat vind ik een heel groot compliment waard. Meestal wordt er op die organisaties erg gemopperd, maar dit is een plaatsje in het blad én een bloemetje waard.

 Mevr. G. Terhaag-Scherpenzeel uit Amsterdam

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren