Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

(terug) kijken: Hiep hiep hiep

“Padadekidee padadekedaa padadekedoo eh scoobie doowap scoobie doo oeh oeh oeh oeh
oeh oeh.”

Dit klonk zo’n zestig jaar geleden in café-chantant De Carrousel aan het Amsterdamse Thorbeckeplein. Het werd daar gezongen door een besnorde man achter de bas, lid van het muziektrio TripleSec, samen met Hans Peters en Piet Hendriks. Op een avond hoorde een producer van een platenmaatschappij het lied, waarvan een gedeelte van de tekst luidde:

“Ze was jong, ze was net, ze was lief en koket
Ze was maagd, ze was sweet seventeen
Hij was oud, hij was dik, hij was kaal, had een sik
Hij was laag, hij was slecht en had een tic
Hij troonde haar mee naar zijn zondige flat
En liet z’n verzameling zien… postzegels
Hij dempte het licht en ook z’n stem
En zei toen “Zeg wil je misschien,
Een glaasje madeira my dear?”

Een weekje later zong Ted zijn glaasje in het zeer bekende tv-programma: ‘Voor de vuist weg’ van Willem Duys. U weet misschien nog wel, dat programma met die goudvis in die vissenkom. Daar stond Ted naast om zijn ‘Glaasje Madeira’ te zingen en hij was in één keer een BN’er. Naar aanleiding van dat optreden werd hij gevraagd om mee te werken aan het nieuwe tv-programma ‘Farce majeure’. En zo is het gekomen. Later heeft Ted een aantal programma’s gepresenteerd en daarin samengewerkt met veel bekende artiesten zoals Simone Kleinsma, Mini en Maxi, Joke Bruijs en vele anderen.

Sommige mensen vragen ons weleens: “Leeft Ted de Braak nog wel? We horen niets meer van hem.” Ons antwoord is dan altijd: “Ja, dat klopt dat u niets meer van hem hoort, want hij leeft stil… in Frankrijk. Maar u moet de hartelijke groeten van hem hebben.” Deze week wordt Ted 85. Gefeliciteerd maatje! Zonder coronavirus hoop ik.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren