Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De kat en hond van Frits ‘Die twee zijn zó gek op elkaar’

Het is niet te geloven hoe die twee samen zijn”, zegt Frits Langeveld (77) uit Den Burg.

“Als ik mijn hond Caesar (8), een West Highland white terriër, uitlaat, rent mijn kat Jet (3) voor de lol mee. En als het nodig is, beschermt de hond zijn vriend de kat tegen andere dieren. Dan gaat Caesar voor de kat staan en laat hij zien: pas op hè! Die twee zijn zó gek op elkaar, geweldig om te zien. Ze liggen ook heel lief bij elkaar te slapen.” Frits vervolgt: “We hebben ook nog een lama in het weiland staan. Daar lopen Caesar en Jet ook gerust samen naartoe, gaan ze even buurten. De lama vindt die aandacht wel best. Grappig hoe die dieren met elkaar omgaan. En die Caesar is helemaal een portret. Hij heeft echt een geografische tic.

Waar we op het eiland ook zijn, hij vindt altijd de weg naar huis. Als we dik een kilometer verderop in de kroeg zitten en hij heeft geen zin meer in de drukte, wandelt hij in z’n eentje naar huis.” Frits heeft meerdere horecaondernemingen op Texel gehad. “Ik heb nog één restaurant over, dat moet nog verkocht worden. Vijftien jaar geleden ben ik gestopt en ben nu 77. Ik mis het gebeuren ergens wel hoor, maar ik kan me op mijn leeftijd maar beter gedeisd houden, hè?”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren