Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HuishoudTIP: Azijn tegen roest

Over het supermiddel schoonmaakazijn heb ik vaker geschreven. Maar ik heb u niet verteld dat het ook een uitstekende roestverwijderaar is. Onlangs vulde ik een emmer met acht flessen schoonmaakazijn. Dat is dus acht liter. Kijk in de supermarkt of er een aanbieding is van voordelige schoonmaakazijn.

Daarna vulde ik de emmer buiten met roestig tuingereedschap en liet dat twee dagen staan. Vervolgens kon ik de roest met een borsteltje en veel water heel makkelijk verwijderen. U zult u zien dat het gereedschap roestvrij is. Uiteraard azijn niet gebruiken voor elektrisch gereedschap. Ten slotte kunt u de azijn gebruiken om nog meer voorwerpen te ontroesten. Als u helemaal klaar bent, gebruikt u de azijn om groene aanslag op uw trottoir of op andere voorwerpen te verwijderen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren