Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De groentetuin

Nu het coronavirus heeft toegeslagen, neemt de interesse om zelf groente te kweken enorm toe. “Elk nadeel heb z’n voordeel”, zoals een bekende voetballer eens zei.

Het is een leuke bezigheid in deze moeilijke tijd, maar vooral gezond om verse en onbespoten groente uit eigen tuin te eten. Heb je geen tuin, dan kun je ook eenvoudig in bakken kweken. Er zijn speciale bakken te koop, maar die zijn nogal duur. Overal waar 20 cm grond in gaat, kan men zelf producten kweken. Het is eenvoudig voor beginners om groenteplanten te kopen. Dit geeft namelijk snel resultaat en is best te betalen. Voor de gevorderde tuinders is het goedkoper om te zaaien, hoewel je hiervoor enige ervaring moet hebben. Vraag de zaadleverancier om advies, dus bij de vakman kopen en niet bij de grote tuincentra. Er is voldoende biologisch zaad te koop; dat is wat duurder, maar wel  beter. Buiten zaaien kan nu prima, de temperatuur stijgt gelukkig. Planten als tomaten en paprika die pas na half mei naar buiten kunnen, nu binnen zaaien en oppotten en pas half mei buiten planten.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren