Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Vóór elkaar

De coronacrisis leidt tot hartverwarmende initiatieven van individuele burgers. Mensen die nu niet naar hun werk kunnen, bieden zich aan om voor buurtbewoners die aan huis gebonden zijn boodschappen te doen.

Of ze willen oppassen bij gezinnen waarvan de ouders moeten werken en de kinderen niet naar school kunnen. Dat soort oproepjes doet mij enorm goed en maakt me trots op ons land.

MAX draagt een steentje bij en heeft de handen ineen geslagen (figuurlijk…) met de Luisterlijn. De vrijwilligers van deze prachtige organisatie bieden een luisterend oor voor mensen die kampen met eenzaamheid, angst en zorgen. Het advies om zo veel mogelijk binnen te blijven, sociale contacten te vermijden en met name het contact met kwetsbare ouderen tot een minimum te beperken, treft deze ouderen extra hard. Zij dreigen hierdoor in een isolement terecht te komen.


Voelt u zich eenzaam? Kunt u met niemand uw angsten en zorgen delen? De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 0900-0767 (lokaal tarief). Op de website deluisterlijn.nl kunt u ook met vrijwilligers mailen of chatten, dit kan een uitkomst zijn als u gehoorproblemen heeft.

Juist nu wij Nederlanders niet mét elkaar kunnen zijn, kunnen we er vóór elkaar zijn.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren