Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Restaurants koken met minder zout

Minder zout en meer smaak; in de week van 23 tot 29 maart serveren restaurants in heel Nederland een speciaal ‘tasting-menu’ met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout.

De Nierstichting wil in samenwerking met onder meer Koninklijke Horeca Nederland en restaurateurs laten proeven dat minder zout eten veel smaakvoller is. Chef-kok Tom Golsteijn: “Als een product zout had moeten smaken, had Moeder Natuur hier zelf wel voor gezorgd. Als chefs willen wij het voorbeeld geven, door gasten op een creatieve manier te laten proeven dat bewuster koken met minder zout juist heel smaakvol is.” Bijna alle Nederlanders (85%) eten onbewust te veel zout. Op jaarbasis gaat het gemiddeld om een kilo zout per persoon. Te veel zout verhoogt de bloeddruk en kan nierschade veroorzaken of verergeren.

Reserveren kan op restaurantdriedaagse.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren