Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Omnivoor op verzamelgebied

Jan-Willem Pasman (70) is op het gebied van verzamelen een omnivoor. De voormalige verkoper van hifi-apparatuur verzamelt oud elektrisch installatiemateriaal, zoals fittingen, leidingen en schakelaars.

Maar ook oude batterijen uit de tijd van ‘De Witte Kat’. Toen bestond het materiaal nog deels uit mooie metalen, zoals messing, koper en bakeliet. Nu is het veelal kunststof. Ook heeft hij gloeilampen uit lang vervlogen tijden. “Mijn oudste gloeilamp dateert van 1850. De gloeilampen hangen allemaal aan een rails aan het plafond op zolder.” Want de bovenste verdieping is zijn domein en vrouwlief vindt het allemaal best. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn hoofdverzameling. Dat zijn kleine gebouwtjes. U kent ze wel, de Eiffeltoren of dichter bij huis de Euromast. “Ik heb zeshonderd verschillende op planken gerangschikt en honderd dubbele. Ik struin heel wat vlooienmarkten af om mijn verzameling completer te maken.” Het verlichte stadhuis in Gouda en het gebouw van de Eerste Kamer zijn enkele van zijn favorieten. “Daar zijn er niet zo veel meer van.”

Wilt u met uw verzameling ook in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren