Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Om getikt van te worden

Vorig jaar kocht ik een elektrische auto. Mijn oude auto was overleden en zeker toen het in februari al bijna 20 graden was, wilde ik een duurzame keuze maken. Bovendien waren er in 2019 nog aantrekkelijke belastingmaatregelen voor de aanschaf van een elektrische auto.

De verkoper deed zijn werk goed en hield mij een toekomst voor zonder prijzige benzine en zonder dure reparaties. Een elektrische auto heeft weinig mechanische onderdelen en daardoor lage onderhouds­kosten. So far, so good. Maar al snel na aankoop bleek dat mijn auto een rare tik heeft. Of moet ik zeggen tic… Ik probeerde het te negeren, maar toen ik me realiseerde dat ik voor het eerst in mijn leven een nieuwe auto had gekocht, waar nu dus wat mee was, leek het mij beter om terug te gaan naar de dealer. Inmiddels is dat zes weken geleden. Ze hebben zich bij de dealer weken het hoofd gebroken over waar de tik vandaan komt. Het laatste bericht was een sensor in het rem­pedaal. Ik kreeg een verheugde monteur aan de lijn, die dacht dat het lek boven was. De dag erna belde hij beteuterd op dat de tik weer terug was. Inmiddels was duidelijk dat er meer eigenaren van auto’s van hetzelfde merk met dit euvel bij de garage aanklopten. Het laatste bericht is dat het om een iBooster gaat, die nu besteld is bij fabrikant Bosch. En wanneer die het onderdeel levert, weet vooralsnog niemand. En ik? Ik rij in een leenauto, een elektrische, dat dan weer wel. Vooralsnog zonder tik, eh… tic.

In aansluiting op het maatschappelijke MAX-programma ‘Meldpunt’ geven Elles de Bruin en haar team op deze pagina iedere twee weken nieuws, informatie en tips over consumentenzaken. Met onderwerpen als: oplichting bij (internet)aankopen en misstanden in de zorg en bij de pensioenfondsen.

Column Elles de Bruin
Heeft u ook weleens problemen gehad met een nieuwe auto? Stuur een mail naar meldpunt@omroepmax.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren