Abonnementen service: 035 - 2019505

Voor het eerst stromend water in huis

Iedere dag een uur lopen voor een emmer water is verleden tijd voor 268 ouderen in Moldavië. Dankzij donateurs kon MAX Maakt Mogelijk waterleiding aanleggen en wastafels plaatsen. Voor de ouderen was het de eerste keer in hun leven dat ze stromend water in hun huisje hadden!

Voorheen moesten sommige ouderen een uur lopen naar de waterput of de rivier
in het dorp. Ouderen die slecht ter been waren, riepen de hulp in van boeren die tegen betaling met paard en wagen een watervat langs brachten. En weer anderen hadden een waterput, maar die was in de zomer kurkdroog en tijdens
de winter bevroren.

Streng toezicht
De kosten om een huisje op de waterleiding aan te sluiten en een buitenkraan en wastafel te plaatsen bedragen gemiddeld 424 euro. Nu de wateraansluiting een feit is, zijn de kosten voor het water 50 cent per maand. Mede dankzij de waakzaamheid van de burgemeester van het dorp die de uitvoering van de werkzaamheden streng controleerde, is het waterproject geslaagd.

Jan Slagter: “Water is een eerste levensbehoefte. Deze wateraansluiting betekent voor de ouderen het einde van een stressvolle woonsituatie. Zowel in de hete en droge zomermaanden als in de koude wintermaanden als de waterputten bevroren zijn, wisten zij dat ze op een zeker moment weer zonder water kwamen te zitten. Dankzij uw bijdrage konden we 268 ouderen helpen, dank u wel!”

Stichting MAX Maakt Mogelijk helpt ouderen in binnen- en buitenland door leefomstandigheden te verbeteren.

www.maxmaaktmogelijk.nl
IBAN: NL33 INGB 000 000 4567

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren