Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Column van Jan: Missie geslaagd

Kijkt u ook zo graag naar ons middagprogramma ‘Tijd voor MAX’? Dat weet u dat we daar regelmatig aandacht besteden aan goede doelen. Vorige maand, op donderdag 13 februari om precies te zijn, stond ons ‘eigen’ goede doel centraal: de stichting MAX Maakt Mogelijk.

Die stichting verbetert leefomstandigheden van ouderen in Indonesië (zie in dit nummer pagina 22), Afrika en Oost-Europa. Tijdens de winter staan de ouderen in Moldavië, Litouwen, Albanië, Roemenië, Kosovo en Oekraïne letterlijk in de kou. Ze liggen ‘s nachts met een winterjas aan in bed om warm te blijven. Dankzij de steun van donateurs kan MAX Maakt Mogelijk ervoor zorgen dat de armste ouderen direct geholpen worden met hout, kolen en voedselpakketten. Met een paar euro per maand kunnen we ervoor zorgen dat huisjes en kachels opgeknapt worden en de ouderen het hele jaar door in een warm en veilig huisje zitten. Gepensioneerd bouwkundige Wim van der Maten was te gast in de studio. Hij is bijna tachtig en zet zich al tien jaar vrijwillig in om huisjes in Moldavië veilig en warm te maken.

In de uitzending schoven Marit van Bohemen en Serge Henri Valcke aan bij Sybrand en Martine om te vertellen over hun ervaringen bij de ouderen thuis in Moldavië. Serge was gegrepen door de enorme veerkracht van de ouderen en tegelijk de eenvoud waarin ze leven: “Ze vragen niks, maar zijn zo ontzettend blij met een zak hout.” Niemand is te oud om geholpen te worden; die boodschap sprak vele kijkers aan en dat resulteerde erin dat MAX Maakt Mogelijk ruim tien­duizend nieuwe sympathisanten kon bijschrijven. Geweldig!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren