Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Dag van de liefde

Valentijnsdag, 14 februari, wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. “Liefde, wat is dan liefde”, vroeg André Hazes zich in 1982 al zingend af. Hij was niet de eerste – en vast ook niet de laatste – die dat wilde weten.

De Griekse filosoof Plato schreef al in 385 voor Christus over de oorsprong, de aard en het doel van liefde. Inmiddels blijft het niet bij filosoferen alleen. Ook wetenschappers buigen zich over de vraag wat liefde is. Wanneer we verliefd zijn, komen er verschillende geluksstofjes vrij in ons lichaam. Het gaat om testosteron, oestrogeen, dopamine en serotonine, maar wat precies de vonk doet overslaan, is nog steeds niet bekend.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren