Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Emile Bode: De Huishoudbeurs is niet meer wat het was

De Huishoudbeurs komt er weer aan: de 75ste editie, van 22 februari tot 1 maart.

Ik heb een haat-liefdeverhouding met de Huishoudbeurs. Als huishoudexpert ben ik er diverse keren geweest. Om mijn nieuwste boek aan te prijzen en ik herinner me ook een spreekbeurt die werd overstemd door Gerard Joling die in de stand naast me zong.

Ach, het is best een leuk dagje uit, vooral als je met een paar vriendinnen bent, de tassen vult en je giechelend vermaakt bij de stand van Christine le Duc met het nieuwste assortiment ‘love toys’. Maar wat is er over van de échte Huishoudbeurs? Vooral vroeger werden heel veel nieuwe voorwerpen daar voor het eerst getoond. Zoals een schilmachine voor aardappelen in 1957, een zelfrijzende haardroger en een wegende pollepel waar uiteindelijk niemand behoefte aan had. Of in 1959 die koelkast met draaiende rekken. Zag er best praktisch uit, maar die rekken zijn nooit een succes geworden. En ook op schoonmaakgebied kon je op deze beurs heel wat te weten komen. De laatste jaren wil de beurs echter verjongen, bang dat het anders te veel een beurs voor vrouwelijke pensionado’s wordt.

Dat heeft ertoe geleid dat het eigenlijk helermaal geen huishoudbeurs meer is. Zo werd dit jaar als thema ‘Wanderlust’ bedacht. Ik had nog nooit van dit woord gehoord en u waarschijnlijk ook niet. Wanderlust is het verlangen naar reizen en het doorbreken van de dagelijkse sleur.Ik dacht dat daar een Vakantiebeurs voor is. U kunt in ieder geval ook weer terecht bij vele tientallen stands. Niet voor groene zeep of huishoudazijn, maar wel voor Bettines geitenkaas, gekleurde poedersuiker en vooral heel veel gezonde producten. Dus wees er ‘happy & healthy’ en vooruit: na afloop traditioneel een lekkere zak vette frites!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren