Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Bloeddruk meten met telefoon

Raar, maar waar: aan je gezicht is de bloeddruk af te meten.

Canadese en Chinese onderzoekers slaagden erin met een smartphone de bloeddruk te meten. De camera in de telefoon ‘ziet’ veranderingen in de bloeddoorstroming in zeventien gebieden in het gezicht. De bloeddruk die deze techniek opleverde, bleek vrijwel geheel overeen te komen met bloeddrukmetingen aan de bovenarm. De techniek staat nog in de kinderschoenen en is getest in ideale situaties met een vaste hoeveelheid licht en zonder beweging. Het gaat niet om een foto van het gezicht, maar om een video. Dus met een selfie de bloeddruk meten, zit er sowieso niet in.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren