Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Smakelijke kunst

Fascinerend herkenbaar, maar vervreemdend door het formaat, schrijft culinair expert en kunstliefhebber Jannie van der Heide in het boek dat bij uitgeverij Waanders is verschenen over de tentoonstelling Delicious Paintings van Tjalf Sparnaay; nu te zien in museum Jan van der Togt te Amstelveen.

De schilderijen zijn minutieus gemaakte realistische afbeeldingen van alledaagse voorwerpen en eetwaren als een versgebakken ei of een vette hamburger met toebehoren. Natuurgetrouw weergegeven, maar zo groot geschilderd dat alle details zichtbaar worden. Eigentijds werk, uitgevoerd in de beste traditie van de stillevens zoals we die kennen van de oude meester uit de Gouden Eeuw. t/m 19 jan. jvdtogt.nl 020-6415754

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren