Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

HEEL BIJZONDERE BLIKVANGER

Annemarie Heiligers-Jansen isblikverzamelaar. In 1963 vond ze haar eerste blik op de vuilnisbelt in Noordwelle, Zeeland.

Het was een blik van de Betuwejam in Tiel uit 1900. Later werden overal bazaars, vlooienmarktenen jaarbeurzen bezocht om de collectie uit te breiden. “Ik verhuisde naar Renesse, maar al gauw stonden er 800 blikken in de keuken. Er werd een stuk aan het huis gebouwd en in 1994 opende ik mijn eigen bescheiden museum De Blikvanger.” Ze heeft nu ruim 4.000 blikken, waaronder heel zeldzame exemplaren die bijzondere gebeurtenissen herdenken zoals de opening van de Maastunnel in 1941, de vlucht van de Uiver in 1934, honderd jaar spoorwegen, de landing op de maan in 1969 en de troonsbestijging van koningin Wilhelmina in 1898. Vroeger stond Annemarie voor de klas en ze kan met groot enthousiasme over het museum vertellen dat dit jaar 25 jaar bestaat. Het is gevestigd aan de Capelweg 18 in Renesse. Heeft u ook een verzameling en wilt u in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren