Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

DE ENGELSE STAFFORDS VAN MARC

‘MET KERST LIGT ER EEN KLUIFJE ONDER DE BOOM’

Eigenlijk heeft Marc Drijver (52) maar één hond, de Engelse Stafford Lola (5), maar hij past ook vaak op de hond van zijn zoon, ook een Engelse Stafford, Semmy (3). “Mijn zoon is vaak in het buitenland en dan logeert zijn hond bij ons.

Het is een mooi stel samen. Ze zijn vrolijk en speels, ze hebben een enthousiast karakter”, vertelt Marc, woonachtig op Texel en garnalenvisser van beroep. Maar bij golven vanaf drie meter gaat hij meestal niet meer uit varen. “Voor de garnalenkottertjes heeft het dan geen nut meer, dan is de vangst weg. En je moet altijd respect hebben voor de zee, hè, weten waar de grens ligt.” Eenmaal weer aan land gaat Marc graag lange stukken met de honden lopen. “Lola is heel goed met een bal, die kan daar uren mee spelen. Dat heeft ze vast van mij, want ik ben ook weg van voetbal. Vroeger heb ik hier op Texel in de spits gespeeld. Nu volg ik het spelletje alleen op de televisie.” Met Kerst worden de honden een beetje extra verwend. “Dan ligt er wel een kluifje voor ze onder de boom. En vorig jaar kreeg Lola een jurkje, want die heeft het niet zo op de winter. Wat dat betreft is het een echte koukleum”, lacht Marc.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren