Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Claude Monet

Een vakantiewoningruil in Parijs was voor ons een goede gelegenheid om een keer met de auto naar Giverny – niet ver buiten de lichtstad – te rijden en daar de atelierwoning en vooral de tuinen van Claude Monet te bezoeken.

Het is er nog net als honderd jaar geleden, toen deze pure impressionist zich liet inspireren door de waterlelies, de Oost-Indische kers en de blauweregen. Plaatjes om in te lijsten en te vergelijken met de schilderijen. Maar gek genoeg was er daar geen origineel kunstwerk te zien. We moesten het doen met de posters in de souvenirwinkel. Het kunstmuseum Den Haag is wel in het bezit van een echte Monet. Rond dit topstuk van de Franse impressionist is hier nu een tentoon­stelling te zien met niet minder dan veertig andere werken van dezelfde kunstenaar. De schilderijen komen uit verschillende collecties en zijn nog nooit samen in Nederland te zien geweest. Ter gelegenheid van deze tijdelijke expositie is door uitgeverij Hannibal een fraai geïllustreerde catalogus gemaakt, die ook in de boekwinkel gekocht kan worden. t/m 2 febr.  kunstmuseum.nl  070-338111

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren