Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Bewogen jaar

Naarmate je ouder wordt, lijkt de tijd alsmaar sneller te vervliegen. Alweer een jaar voorbij! Een jaar dat Omroep MAX hoogtepunten bracht, maar helaas ook een dieptepunt.

Op 30 mei ontvingen wij het vreselijke bericht van het overlijden van Martine Bijl, een groot en veelzijdig talent dat mede de basis legde voor het enorme succes van ‘Heel Holland Bakt’. Afgelopen jaar bewees dit bakprogramma zich wederom als kijkcijferkanon en de ‘Heel Holland Bakt’-app en andere online activiteiten rondom dit programma vielen in de prijzen bij de Televizier-verkiezingen. Trots ben ik ook op Mieke van der Weij, presentator van onze radioprogramma’s ‘Nieuwsweekend’ en ‘4 de middag’, die de Zilveren Reissmicrofoon won. Veel kijkers trokken weer ‘Droomhuis Gezocht’ en ‘We zijn er Bijna!’. En wat een vreugde en ontroering bezorgt ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ miljoenen kijkers! Met MAX Maakt Mogelijk hebben we dankzij uw gulle giften projecten voor ouderen kunnen realiseren en speciale wensen vervullen. MAX was met ‘Meldpunt!’ en de ‘Zorgwaakhond’ ook succesvol als belangenbehartiger voor ouderen, terwijl het ABP bakzeil haalde in de pensioenstrijd met MAX Ombudsman. De oplage van MAX Magazine blijft maar groeien en MAXvandaag.nl bewijst zich steeds meer als hét online platform voor ouderen. In het nieuwe jaar komen we weer met fantastische nieuwe en vertrouwde programma’s, met Piet Paulusma en Irene Moors erbij in de MAX-stal. Toch pakken zich donkere wolken samen boven het Mediapark: als niets wordt gedaan gaan de bezuinigingen minister Arie Slob onherroepelijk ten koste van onze programma’s en daar wordt u als kijker de dupe van. Hopelijk zegeviert het gezonde verstand. Ik wens u het allerbeste voor 2020 en bovenal een goede gezondheid!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van
MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren