Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De paarden van Linda ‘Ze zijn als vrienden voor me’

Voor Linda Drijver (51) betekenen haar paarden Hidde (9) en Tolinde (19) heel veel. “Je hoort weleens van mensen die een paard wegdoen of zelfs laten inslapen als het onderhoud of de stalling te duur wordt en ze geblesseerd zijn. Zo zit ik niet in elkaar.

Ook deze twee paarden zijn voor mij in de loop der jaren echt als vrienden voor me geworden en die doe je ook niet weg als het even moeilijk gaat. Ze verdienen beter dan dat. Al heb ik gelukkig wel de luxe van eigen land en stalling. Met Hidde doe ik elk jaar trouwens mee aan menwedstrijden, het rijden met paard en wagen. Ik doe mee aan de onderdelen dressuur en vaardigheid. Dan moeten we een parcours lopen tussen allerlei pionnetjes door en voorkomen dat de balletjes van de pionnen af vallen. Afgelopen zomer hebben voor het eerst ook meegedaan met ringsteken. Dat is soms nog best lastig, want Hidde heeft een pittig karakter en is gauw afgeleid door het publiek en de drukte om zich heen. We zijn er nog niet zo heel goed in, maar hebben er wel veel plezier in en daar gaat het mij om.” De Den Burgse praat ook met haar paarden. “Geen hele gesprekken hoor, maar ik vraag ze altijd wel even hoe het met ze gaat, of ze lekker trek hebben en zin hebben in de dag. Ze zijn gewend aan mijn stemgeluid. Ik vind het heerlijk om in de weekenden met Hidde en de kar erachter eropuit te trekken, samen over het eiland rijden. Soms stoppen we als we een drachtig schaap op z’n rug zien liggen dat niet meer op eigen kracht overeind kan komen. Die zetten we dan even op z’n poten. Dat voelt als een goede daad. In die zin ben en blijf ik een echte dierenvriend!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren