Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Huishoudtip van Emile Bode: Nare luchtjes

Het is bekend dat nare keukengeurtjes door bakjes schoonmaakazijn verdwijnen, maar dat gaat traag. Omdat ik een kruidentuin heb, legde ik onlangs een paar takjes rozemarijn in een pannetje kokendheet water.

Het hielp uitstekend om de vette gourmetgeur uit onze speciale buitenschuur te verwijderen. Wij gourmetten daar, want in huis vind ik dat smerig. Andere geschikte kruiden zijn eucalyptus, munt en tijm. De damp van eucalyptus is ook nog eens een prima middel om binnenshuis ongedierte te verjagen. Overigens is niet iedereen gecharmeerd van de kruidengeur. Zo houdt mijn vrouw niet van rozemarijn, noch van lavendel. Want toen ik de bloemetjes van de lavendel afgelopen zomer in een linnen zakje onder haar kussen legde, werd dat niet op prijs gesteld. Ik ben gewoon te romantisch.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren