Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

CHRYSANTEN

Als ik het over chrysanten heb, dan bedoel ik niet de grote ronde planten die rijk bloeiendoordat ze met remstoffen (zwaar gif) bespoten zijn en daardoor veel bloemen geven. Ze worden vaak aangeboden bij supermarkten enbenzinestations.

Bij een echte kweker zijn deze planten niet te koop. Ik bedoel met chrysanten vaste planten die we gewoon in de tuin zettenen die laat in het najaar rijk bloeien. Chrysanthemum ‘Dernier Soleil’ is een uitstekende bloeier, die tot aan de eerste fl inke vorst blijftbloeien. Zijn naam zegt het al; hij doet denken aan de laatstezonnestralen. Meestal begint hij al te bloeien vanaf augustus met abrikoosgele bloemen. Chrysanthemum ‘Dixter Orange’ is een vaste plant, die de laatste jaren vanuit Engeland naar Nederland is gekomen. Deze plant is een sterke groeier en volkomen winterhard. De oranje bloemen zijn gevuld en vallen vanafstand al op. Chrysanten worden niet erg hoog en vallen dus niet om. Er zijn ook witte, rode en roze planten te koop. Ik vind dat in elketuin deze planten moeten staan om heel laat in het jaar nog te genietenvan mooie bloemen.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren