Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Beweeg en wordt gezond oud

Vitaliteit en sociale interactie is de basis om gezond ouder te worden, zeggen de deskundigen. We moeten vooral blijven bewegen en zorgen voor regelmatig contact met anderen.

Constance Schuller en Esther Zoetmulder spelen daarop in met het initiatief ‘Gezond Oud’, waarbij actieve senioren kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten in groepsverband. Onder deskundige begeleiding, altijd buiten in de natuur en op een ontspannen manier. Vooral niet te fanatiek dus en na afloop is er koffie én tijd voor een gezellig praatje. Zo kan het nuttige met het aangename worden gecombineerd. Soms gaan deelnemers samen naar een museum, wordt gefietst, wad gelopen of is er een gezamenlijke borrel. Het idee slaat aan en inmiddels zijn er in Noord-Holland al negen locaties waarop kan worden ingeschreven. Er is een website en bellen voor nadere informatie kan ook. Constance en Esther zijn nog op zoek naar collega’s voor de begeleiding op nog meer plaatsen in het land. gezondoud.nl  06-17962699

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren