Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Wintertijd, standaardtijd?

Wereldwijd verzetten ongeveer zeventig landen twee keer per jaar de klok. In Nederland verzetten we zondag 27 oktober de klok weer een uur terug naar de standaardtijd.

Als de klok teruggaat, kunnen we een uurtje langer slapen. Het betekent ook dat het van de ene op andere dag ’s avonds een uur vroeger donker is. Waar de een die donkerte gezellig vindt, zorgt het bij de ander voor gevoelens van lusteloosheid en neerslachtigheid. En weer anderen leven juist op bij het extra licht in de ochtend. De meeste mensen hebben meer moeite met het wennen aan de zomertijd dan met het wennen aan de wintertijd. Het Europees Parlement wil dat in 2021 voor het laatst de klok verzet wordt. Landen mogen zelf beslissen of de klok voor het laatst verzet wordt in maart (keuze zomertijd) of in oktober (keuze wintertijd).

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren