Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Wie niet lezen kan, kan luisteren

Lezen kan steeds lastiger worden op een latere leeftijd door slecht zicht of doordat het vasthouden van een boek niet meer lukt. Steeds meer Nederlanders die te maken krijgen met een leesbeperking, vinden de oplossing bij Bibliotheekservice Passend Lezen.

Hier ontdekken zij door de gesproken boeken dat leesplezier niet ophoudt. Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen met een leesbeperking (slechtziend, blind of dyslectisch), maar ook voor mensen met een cognitieve of motorische beperking. De collectie bevat duizenden gesproken boeken, hoorspelen en hoorcolleges. Er is keuze uit verschillende genres en auteurs, van klassiekers tot bestsellers. Er is ook een uitgebreid aanbod van bijna alle regionale dagbladen, landelijke kranten en tijdschriften om naar te luisteren of digitaal te lezen. Dit kan bijvoorbeeld via de gratis Daisylezer-app of via de website passendlezen.nl. Het is ook mogelijk de gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen om te lezen via een leeshulpmiddel. Zo blijft leesplezier altijd en voor iedereen mogelijk. Een lidmaatschap kost € 30 per jaar. Lid worden of meer weten? Ga naar passendlezen.nl/maxmagazine

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren