Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Oud zeer van een beleggingshypotheek

In 2003 hebben wij een aflossingsvrije beleggingshypotheek afgesloten. We hebben een bedrag in een fonds gestort, waarmee de hypotheek later afgelost zou kunnen worden. Maar door de dalende beurskoersen is het daar nooit van gekomen. We hebben indertijd dit product op advies van de bank genomen. Is die nou niet aansprakelijk voor de schade?

Fam. De Jongh

Het eerste wat u moet doen is naar de voorwaarden kijken van de overeenkomst van destijds. Het was een optimistische periode, waarin men dacht dat de aandelenkoersen nog veel verder zouden kunnen stijgen. Toch denk ik niet dat de Rabobank een garantiebedrag heeft afgesproken. Dan ben je als consument natuurlijk afhankelijk van de markt en zelf verantwoordelijk voor de gevolgen. U heeft van het bedrag dat over is een eenmalige aflossing van uw hypotheek gedaan. U vraagt zich af of het verstandig is uw lening om te zetten in een ‘gewone’ annuïteitenhypotheek waarbij u gaat aflossen. Met de huidige lage rente lijkt dat een goede oplossing. Praat eerst met een onafhankelijke hypotheekadviseur over de kosten van een dergelijke oversluiting. Misschien wil uw bank u hierbij ook wel tegemoetkomen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren