Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De boerderijhond van Hans

‘Hij is dol op druiven en aardbeien’

Zijn hele leven heeft voormalig havenmeester Hans Boks (67) uit Oudeschild op Texel al honden gehad.

“Na mijn negende hond heb ik even getwijfeld of ik zou stoppen. Dat laatste afscheid van mijn grote vriendin Tara deed na twaalf jaar zo’n pijn. Dat hakt erin hoor. Ze was zo ziek dat ik haar moest laten inslapen, maar door onze nauwe band wilde ik dat dat thuis gebeurde, in haar vertrouwde omgeving.

Na het eerste spuitje kreeg ze een opleving en leek het net alsof ze overal vanaf was. Maar dat was slechts schijn. Want in de tuin zakte ze al ineen. Ons afscheid was mooi, maar intens. Toch ben ik er weer voor gegaan, want toen vrienden me vroegen of ik geen leuke hond wilde hebben, zei ik meteen ja. Het is zo gezellig, een hond in huis. Zo ben ik bij Knoert van nu drie gekomen. Een boerderijhond die slecht luistert, maar wel heel lief is. Op de boerderij waar hij is opgegroeid, waren ze blij dat het een hele goeie rattenvanger is, maar hij liep met zijn maatje steeds weg. De situatie werd onhoudbaar. Toen vroegen ze dus of ik Knoert wilde overnemen. Nu zijn we samen een band aan het opbouwen. Ik ben blij met ‘m en Knoert leert dat luisteren wel, langzaam maar zeker. Wel grappig: hij is dol op druiven en aardbeien, dat had ik nog niet eerder meegemaakt!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren