Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Vallende blaadjes

Van winterdepressie had ik weleens gehoord, maar sinds kort weet ik dat ook veel mensen lijden aan herfstdepressie. De korter wordende dagen, de vallende bladeren, het slechter wordende weer, dit alles maakt dat mensen die hier gevoelig voor zijn in de put raken.

Eenzaamheid en depressie beïnvloeden en versterken elkaar. Wie depressief is verliest sociale contacten en vereenzaamt, terwijl eenzaamheid weer kan leiden tot depressieve gevoelens. Maar eenzaamheid kent vele uiteenlopende oorzaken en het groeiende aantal mensen dat zich eenzaam voelt is één van de grootste uitdagingen van onze samenleving. Om hier aandacht voor te vragen zendt MAX woensdag 16 oktober het anderhalf uur durend live-programma ‘Eén tegen eenzaamheid’ uit. In de MAX-special zijn ervaringsverhalen te zien. Ook is er een belpanel met prominenten uit het bedrijfsleven en met professionals van de Luisterlijn, die eenzame mensen te woord staan, maar ook bijzondere initiatieven om eenzaamheid te bestrijden verzamelen. De presentatie is in handen van Martine van Os en Sybrand Niessen. Professor Erik Scherder laat op die avond zien wat eenzaamheid met het menselijk brein doet. Gedragsbioloog Patrick van Veen kijkt naar de dierenwereld, waar eenzaamheid ook bestaat. Daarnaast is er muziek van onder anderen Trijntje Oosterhuis en The 100 Voices of Gospel. U kunt bij deze live-uitzending vanuit de vernieuwde studio 21 op het Mediapark Hilversum aanwezig zijn. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Meld u direct aan, want er is maar een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar. Ga naar maxvandaag.nl en kijk onder Oproepen.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren