Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Column van Jan: Stoere praat

Iedere maandagochtend sla ik enigszins bevreesd de kranten open; hoeveel hulpverleners zijn het afgelopen weekend weer geconfronteerd met geweld?

Het lijkt erop dat de laatste jaren agressie tegen politieagenten, ambulancepersoneel, brandweerlieden, verkeersregelaars en treinconducteurs steeds vaker voorkomt. Verschrikkelijk natuurlijk en het is maar goed dat de regering is gekomen met een wetsvoorstel dat ervoor moet zorgen dat wie hulpverleners belaagt straks gegarandeerd celstraf krijgt opgelegd. Dit soort geweld kan dan niet meer worden afgedaan met een taakstraf of boete. Volkomen terecht, je blijft van hulpverleners af en laat ze gewoon hun nuttige werk doen.

Pas was het weer raak; een inwoner van IJsselstein had onder invloed van alcohol twee agenten mishandeld, waardoor ze een aantal weken niet of beperkt inzetbaar waren. “Dat tolereren we niet en daarom treed ik streng op tegen mensen die de veiligheid in gevaar brengen. Zeker als het gaat om agressie tegen hulpdiensten”, aldus burgemeester Patrick van Domburg (VVD). Ik las verder, benieuwd naar de harde maatregelen die hij had genomen. Wat denkt u? De betreffende man mocht twee weekenden niet in het uitgaansgebied van de stad komen… Mijn mond viel open. Uiteraard kan een burgemeester geen gevangenisstraf opleggen, maar dit is een lachertje. De autoriteiten kunnen zich niet permitteren het bij stoere praat te laten, want dan verandert er niets.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren