Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Onze zoon blijft maar om geld vragen

We hebben twee zonen, de oudste is nu vijftig jaar. Mijn man en ik (73) hebben altijd zuinig geleefd en gespaard voor onze oude dag. Daar is nu niets meer van over; alles is naar mijn oudste zoon gegaan in verband met zijn scheiding. We hebben hem aan alle kanten geholpen, maar hij redt het niet alleen en vraagt iedere maand om grote bedragen. Wij hebben het nu ook niet meer; alles wat we gespaard hadden, heeft hij al gekregen. Ik krijg er ook woorden met mijn man over.

Heel lief van u dat u uw kind helpt en zo hoort het natuurlijk ook, maar dit is toch te ver gegaan? Hoe kan het dat uw zoon echt zo veel geld nodig heeft? Is er wellicht iets misgegaan bij de vaststelling van de alimentatie die hij moet betalen of heeft hij voor een eventueel nieuwe woning te dure spullen gekocht? Dit zijn vragen die zomaar bij mij opkomen. Het is uw goed recht om hem te vragen waar hij dat geld precies voor nodig heeft als hij weer eens zijn hand op komt houden. Wellicht is hij beter geholpen met een financieel advies en kunt u hem het telefoonnummer van het Nibud geven; die helpen mensen met financiële problemen. U kunt uw zoon ook eens uw financiële situatie laten zien. Ik denk dat hij zich dan rot schaamt en hopelijk een volwassen man wordt die heel snel zijn zaakjes zelf op orde brengt. Trouwens, wat als uw andere zoon ook eens uw financiële hulp nodig heeft? Dit kan ook nog eens heel nare situaties in de hand werken… Beloof uw man de geldkraan dicht te draaien en houd die ook dicht. Zelf ben ik kind van gescheiden ouders en ik weet nog goed hoe mijn moeder is geholpen door haar ouders. Een auto, meubilair en een cursus ‘steno en typen’ zodat ze werk kon zoeken. We moesten ons allemaal aanpassen en ons leven veranderde drastisch. Daarom is een scheiding zo ontzettend ingrijpend. Iedere betrokkene, ook vaak de opa’s en oma’s, levert in; of het nu gaat om geld, aandacht, vriendschappen of liefde… Zo triest!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren