Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Mijn dier en ik: De Drentsche Patrijshond van Jan

Lasja, twee jaar oud, heeft een heel goedmoedig karakter en is erg lief met kinderen. Dat is ook een reden waarom ik voor dit ras heb gekozen”, zegt Jan van Asselt (76) uit De Koog, voormalig verzekeraar van beroep.

“Ook heb ik speciaal een vrouwtje genomen, want die zijn wat trouwer. Als ik in mijn handen klap, komt ze er al aan gerend. Ik hoef nooit te roepen of te schreeuwen. Die holle handklap, daar reageert ze op, hoe druk het ook is. Dan komt ze aan gestoven, desnoods door de struiken heen. Lasja is ook nog eens vreselijks waaks. Als er vreemden bij ons het erf op komen, dan is niet direct de vrolijkste voor die mensen. Ze doet niks hoor, maar ze alarmeert ons echt. Toen ik Lasja uitzocht, zei de fokker dat dit ras ook geschikt is voor de jacht. Sommige fokkers verkopen die honden zelfs alleen aan mensen die ze ook voor de jacht gebruiken, wist ik. Toen heb ik maar gezegd: ‘Oh, in het najaar geef ik haar voor de jacht met mijn buurman mee.’ Niet dus, want mijn buurman is al jaren dood! Maar ja, ik wilde Lasja nou eenmaal zo graag van hem kopen. Voor zover ik me kan herinneren was ‘t mijn enige leugentje ooit, maar ach, het was voor een goed doel, want Lasja hoort echt bij ons. Ik hoop nog heel lang van haar te mogen genieten.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren