Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Natuurpoorten

Op het station Santpoort-Noord, een dorpskern van de gemeente Velsen in Noord-Holland, is de eerste ‘Natuurpoort’ in gebruik genomen.

Je kunt er zo vanaf het perron het Nationaal Park Zuid-Kennemerland inwandelen. Er begint een bewegwijzerde wandelroute en een informatiepaneel geeft meer bijzonderheden over wat onderweg te zien zal zijn. Zoals tuin en terras van Landgoed Duin & Kruidberg, een idyllische plek voor een buitenlunch. Of de Ruïne van Brederode, met zijn fotogenieke kasteeltoren. De bedoeling is dat er de komende jaren nog veel meer ‘Natuurpoorten’ in Nederland bijkomen, waardoor dagjesmensen de auto thuis laten staan en met de trein de natuur ingaan. Er is zelfs een podcast gemaakt, zodat reizigers onderweg alvast op hun telefoon een verhaaltje over het gebied kunnen beluisteren. Een speciale website geeft nog veel meer bijzonderheden.
buitenpoorten.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren