Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Een exotische tuin

Het zijn gepassioneerde vrijwilligers die vandaag de dag de historische kassen in de Overtuin van het Lycklamahûs bij Beetsterzwaag onderhouden.

De tuinmannen van jonkheer Jan Anne Lycklama à Nijeholt, die hier oorspronkelijk woonde, hebben dit prachtige buiten meer dan honderd jaar geleden voor de adellijke familie aangelegd. Het is er nog steeds prachtig. Met uitbundig bloeiende borders, een oranjerie vol exoten, vergeten groentes, hoogstamfruit en een kas uit 1869 vol met druiven. Er zijn rondleidingen door de kassen, met speciale aandacht voor de kuipplantencollectie. Ook kan onder begeleiding van een gids een wandeling door het park worden gemaakt. Het complex is goed toegankelijk voor mindervaliden en voor de bezoekers wordt koffie of thee geserveerd. Alle data en andere bijzonderheden zijn te vinden op de website.

tropischekas.nl
06-51432893

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren