Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Het varken van Henny ‘Hij is ontzettend lief en aanhankelijk’

Alleen in de tuin? Nee hoor, Teun (4) mag met zijn 60 kilo ook binnen, hij loopt in en uit. We hebben een groot kattenluik voor hem”, zegt Henny Hacquebard (70) uit Heemstede over haar varken.

“Teun is heel lief en aanhankelijk. De kleinkinderen zijn ook dol op hem. Eigenlijk kun je een varken het best vergelijken met een hond als huisdier. Als hij geen aandacht krijgt, komt-ie naar je toe en krijg je een knuffel langs je benen. Teun maakt niet de kastjes open, zoals sommige varkens doen, maar je moet ‘m wel streng opvoeden, want als je een vest op een stoel laat hangen, dan brengt hij dat ’t liefst naar z’n eigen plek. Hij is heel sterk, met z’n neus duwt hij zo de schuifpui open! Maar hij is ook heel zindelijk. Hij heeft buiten een hondenhok waar hij keurig z’n behoefte in doet. En hij heeft een modderbadje natuurlijk. ‘s Avonds ga ik met hem naar buiten, want achter het huis hebben we een groot grasveld. Daar mag hij lekker een uurtje grazen of rennen. Ook speelt hij daar met honden. Teun kan heel goed los, want hij loopt niet weg. Als ik hem roep, komt hij direct. Waar hij van smult? Fruit vindt hij het lekkerst; aardbeitjes, perzikjes, appeltjes. Ja, dan hoor je hem echt lekker smakken, hoor. Varkens kunnen wel vijftien jaar worden als ze een goed thuis hebben.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren