Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

In de ban van de ruimtevaart

Ed Hengeveld heeft eigenlijk twee verzamelingen. Zo heeft hij een omvangrijke collectie stripverhalen. Zijn verzameling ‘Kuifje’-weekbladen is helemaal compleet en gaat terug tot 1950.

‘Sjors’ heeft hij vanaf 1959 en de ‘Pep’ vanaf het eerste nummer uit 1962. Maar in de maand juli willen we het hebben over zijn circa 150.000 foto’s over de bemande ruimtevaart. Vooral ook omdat het dezer dagen vijftig jaar geleden is dat Neil Armstrong als eerste mens op de maan stapte (zie ook pag. 30, red.). Ed zegt: “Ik was toen dertien jaar en in de ban van het Apollo-project. Ik verzamelde vooral krantenknipsels, die ik in plakboeken plakte. Later legde ik contact met de NASA en kreeg ik na iedere vlucht de nieuwste foto’s toegestuurd. Die rechtenvrije collectie groeide verder en ik heb ook de eerste lancering van de Shuttle in 1981 ter plekke meegemaakt. Ik denk dat mijn collectie historische foto’s uniek is. Ik lever vrijwel wekelijks materiaal ter illustratie van boeken aan auteurs in diverse landen. Uiteraard bezit ik ook de nodige papieren documentatie over dit onderwerp.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren