Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De geur van succes

De Tilburgse broers Gerard en Cornelis van Spaendonck leerden het schildersvak in Antwerpen. Met Gerard voorop vertrokken ze vandaaruit naar Parijs waar ze snel carrière maakten als schilders van bloemen.

In het artistieke milieu van de Franse hoofdstad rond 1800 wisten ze een aanzienlijk positie te veroveren en maakten ze hun fortuin. Om het grotere publiek kennis te laten maken met deze ondernemende broers plaatst Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch hun werk in breder perspectief met een grote overzichtstentoonstelling. Er worden bloemstillevens getoond, miniaturen op snuifdoosjes, gravures met botanische studies, brieven en portretten van beide broers, maar ook historische objecten uit de veelbewogen periode waarin zij leefden, zoals een heuse guillotine.

t/m 25 aug.
hnbm.nl

073-6877820

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren