Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Van Baaf naar Baaf

In de volksmond wordt weleens oneerbiedig gesproken over de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ Baaf. Officieel gaat het om de middeleeuwse Grote of St.-Bavokerk en de Kathedrale Basiliek Sint Bavo, die rond de voorlaatste eeuwwisseling is gebouwd. Beide in Haarlem. De eerste is één van de grootste kerken in Nederland en van ver buiten de stad al te zien. De tweede – tegenwoordig de Koepelkathedraal genoemd – is door zijn mix aan bouwstijlen ook een uniek monument. Hier zetelt de bisschop. Veel bekende kunstenaars werkten destijds mee aan de verfraaiing van het gebouw. Recent is een ingrijpende restauratie afgerond. Om het resultaat van dichtbij te bekijken kunnen bezoekers op grote hoogte over een tijdelijke brug van de ene naar de andere toren lopen. Er is zelfs een beschreven wandelroute beschikbaar die de twee Godshuizen met elkaar verbindt. Ook uit te printen via de website van de VVV. Zoek op trefwoord ‘wandelroutes’.

visithaarlem.com
023-5317325

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren